میگو یکی از آبزیانی است که بسیار مفید و لذیذ است و نسبت به بقیهی آبزیان، سالمتر است. ویژگی منحصر به فرد این آبزی نسبت به بقیهی آبزیان، آن را خاص کرده است. یکی از غذاهای خوشمزهای که با میگو میتوان درست کرد،میگو پفکی است. غذایی بسیار راحت و خوشمزه که برای مهمانیها نیز مناسب است. غذاهای دریایی برای خوشمزه شدن باید درست طبخ شوند. همچنین باید تازه و سالم باشند تا غذایی که درست میکنید، طعم لذیذ و خوبی داشته باشد. طرفداران غذای دریایی حتما باید میگوی پفکی را امتحان کنند. در قسمت آشپزی از اکالا بلاگ با طرز تهیهی میگو پفکی مجلسی آشنا شوید. از خواص میگو تا نکات ریزی که برای پخت میگو پفکی به شما کمک میکند و طعم ویژهای به میگو میدهد، را یاد بگیرید.
آب | 2 لیوان |
نمک | 2 ق غ خوری |
میگو | 100 گرم به ازای هر نفر |
پیاز | 1 عدد متوسط |
آبلیمو | 1 ق غ خوری |
تخم مرغ | 1 عدد متوسط |
بیکینگ پودر | 1.4 ق چ خوری |
نوشیدنی گازدار مانند ماء الشعیر یا دوغ کفیر | 3 ق غ خوری |
پنیر پیتزا | 1.3 لیوان یا 35 گرم |
آرد سفید | 3 ق غ خوری |
کره | 10 گرم |
نمک و فلفل و زعفران و فلفل قرمز | به میزان لازم |
بیشتر بخوانید: طرز تهیه میگو سوخاری، با رازهای خوشمزهتر شدن آن
طرز تهیهی میگوی پفکی:
- برای شروع باید میگوها را داخل آب نمک ریخت. به این صورت که 2 لیوان آب را داخل ظرف ریخته و 2 ق غ خوری پر نمک به آن اضافه کنید. سپس همزده تا نمک داخل آب حل شود. سعی کنید از میگوی پاک شده استفاده کنید.
- پشت میگوها یک شیار کمعمق زده و رودهی میگوها را خارج کنید. به این ترتیب میگوها پاک شده و آمادهی مصرف هستند. میگوها را داخل آب نمک به مدت 30 دقیقه گذاشته تا نرم شوند. بعد از 30 دقیقه آب نمک را خالی کنید و یک بار میگوها را بشورید تا نمک اضافی آنها ازبین برود.
- یک عدد پیاز متوسط را رنده کنید و چون فقط به آب پیاز احتیاج دارید، پیاز رندهشده را از صافی رد کرده و آب پیاز را داخل ظرفی بریزید. میگوها را داخل آب پیاز ریخته و کمی مخلوط کنید.
- 1 ق غ خوری پر آبلیمو، کمی فلفل قرمز، نمک، زعفران ساییدهشده و فلفل سیاه به میگوها اضافه کنید. با 2 قاشق میگوها را زیر و و کنید تا میگوها به مواد آغشته شوند. 30 دقیقه اجازه داده تا مواد کاملا به خورد میگوها برود و میگوها مزهدار شوند.
- بعد از مزهدار شدن میگوها نوبت مرحلهی آخر است. یک تخممرغ متوسط برداشته و زرده و سفیدهی آن را جدا کنید. سفیده را داخل ظرف همزن ریخته و با دور تند همزن چند دقیقه بزنید تا پف کند و کاملا فرم بگیرد و از ظرف نریزد. دوباره با همزن زده و در حین زدن زردهی تخم مرغ را نیز اضافه کنید. 2 تا 3 دقیقه با دور تند همزن، همبزنید.
- 1.4 ق چ خوری بیکینگپودر و 1 ق غ خوری آبلیمو به آن اضافه کنید و همبزنید. سپس 3 ق غ خوری نوشیدنی گازدار را نیز به موادتان اضافه کنید و 3 دقیقه با همزن بزنید. (نوشیدنی گازدار مثل ماءالشعیر ساده یا تلخ و یا دوغ کفیرمناسب است و فقط باید گازدار باشد و شیرین نباشد).
- 1.3 لیوان پنیرپیتزا احتیاج دارید که داخل کاسه بریزید و با دست ریز کنید تا دانههایش درشت نباشند. پنیرپیتزای ریزشده یا رنده شده را به موادتان اضافه کنید و 20 ثانیه با همزن بزنید تا خوب با مواد مخلوط شود و طعمش را به مواد بدهد. پس از اضافه کردن پنیر به موادتان پف مواد کمی میخوابد که طبیعی است.
- 3 ق غ خوری آرد سفید را به موادتان اضافه کرده و بدون همزن با لیسک مخلوط کنید. حالا خمیر آماده است. میگوها را از مواد بیرون آورید و داخل خمیر بریزید و خوب مخلوط کنید.
- بعد از اینکه خوب میگوها به مواد آغشته شدند، نوبت سرخ کردن آنها است. داخل یک تابه تا ارتفاع 2 الی 3 سانتیمتر روغن ریخته. یک کرهی 10 گرمی هم میتوانید داخل روغن بریزید تا خوشمزهتر شود.
- روغن که داغ شد، میگوها را یکی یکی از داخل خمیر بیرون آورده و داخل روغن بیندازید. 4 تا 5 دقیقه صبر کنید تا میگوها خوب سرخ شوند و پف کنند. سپس از روغن بیرون آورید. میگوهای پفکی آماده هستند.
-
نکاتی دربارهی میگو:
گوشت میگو نسبت به سایر منابع پروتئینی راحتتر هضم میشود. چربی میگو در مقایسه با چربی گوشت گوسفند، ماهی و مرغ بسیار کم و در حدود 1 درصد است. پس بدون هیچ شک و تردیدی میگو را مصرف کنید و لذت ببرید. اما مراقب کلسترول آن باشید، زیرا کلسترول بالایی دارد. میگو منبع ویتامینهای A، B6، B12، C، B، E و املاحی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلیم است.
-
روش تشخیص میگوی سالم از ناسالم:
میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع خیلی سریع خراب میشود. شروع مرحلهی فساد از ناحیهی اتصال سر با قسمت بدن است. میگوی تازه باید با سر بوده و سر آن سفت و محکم به بدنش چسبیده باشد. رنگ میگو بسته به گونه، نژاد و محیط زندگی میگو متفاوت است. پس از پخت تقریبا تمامی میگوها به رنگ صورتی مایل به قرمز در میآید. که شدت این رنگ نشانهی سلامت میگو است. هر چقدر میگو پس از پخت کمتر صورتی شود، کیفیت پایینتری دارد. رنگ میگو باید یکنواخت بوده و لکههای سیاه درشت مانند خال نداشته باشد. ولی خالهای ریز پراکنده در سطح بدن میگو طبیعی است.